פינגווין מלכותי

פרסומת מקור תמונה

הפינגווין מלכותימאכלס את המים הסובבים את אנטארקטיקה. פינגווינים מלכותיים נראים מאוד כמו פינגווינים מקרוני , אבל יש להם פנים וסנטר לבנים במקום המראה השחור של המקרונים. פינגווינים מלכותיים נמצאים בחצי הכדור הדרומי ליד איי מקווארי וקמפבל שבדרום ניו זילנד.

יש מחלוקת בשאלה האם הפינגווינים המלכותיים הם תת-מינים של פינגוויני מקרוני כמו לשניהם ציצים שחורים וצהובים על הראש.

ידוע כי אנשים משתי הקבוצות מתרבים, אם כי מדובר בתופעה נדירה יחסית. ואכן ידוע כי פינגווינים אחרים יוצרים זוגות מעורבים בטבע. אחת הדרכים לזהות את ההבדל היא שלפינגוויני מקרוני יש סנטרים שחורים ולפינגווינים מלכותיים יש סנטרים לבנים.



מאפייני הפינגווין המלכותי

לפינגווינים מלכותיים יש סמל כתום, צהוב ושחור הבולט על ראש הפינגווינים עם גרון לבן / אפור וגב שחור.

דיאטת פינגווין מלכותית



פינגווינים מלכותיים אוכלים סרטנים (בעיקר קריל), דגים ודיונונים שנתפסים בצלילת מרדף בדרך כלל בעומק של 50 עד 150 מטר. משך הצלילה לעיתים רחוקות עולה על שתי דקות. כמו כל הפינגווינים, הם שחיינים מצוינים, המשתמשים בכפות הרגליים שלהם, בסנפירים עוצמתיים ובגופים יעילים כדי 'לעוף' דרך המים במהירות המתקרבת ל -20 מייל לשעה.

התנהגות פינגווין מלכותית

פינגווינים מלכותיים יוצרים קשרים ארוכי טווח ומקננים במושבות גדולות וצפופות. לפינגווינים המלכותיים יש מחזור רבייה מסונכרן מאוד שמתחיל כאשר הזכרים מגיעים בסוף ספטמבר לתבוע אתרי קן.

רבייה של פינגווין מלכותי

הזכרים חוזרים בשבוע הראשון של אוקטובר כדי להחזיר לעצמו את אתר הקן לשעבר ומצטרפת הנקבה כעבור שבוע. בדרך כלל הם מתרבים בפעם הראשונה בגיל חמש. הפולשים נשמרים בטווח ניקור והנפנף של כנפיים הוא אינדיקציה לפורץ שהם קרובים מדי. הקנים שלהם מורכבים משקעים רדודים בחול או בדשא ומרופדים באבנים ועשב.

בדרך כלל מטילים שתי ביצים אך בדרך כלל מגדלים רק אפרוח אחד. הדגירה נמשכת 35 יום והיא נעשית במשמרות של 12 יום על ידי שני ההורים. לאחר שבקע הזכר שומר על הגוזל במשך 10 - 20 יום, בעוד הנקבה מאכילה את הגוזל מדי יום. הגוזלים יצטרפו למארחה ויוזנו כל 2-3 ימים. בגיל 65 יום הצעיר מוכן לצאת לים.

טורפי הפינגווין המלכותיים

בטבע, טורפי הפינגווין המלכותיים כוללים כלבי ים מנומרים, סקואות, עצי ענק וווקאס.

שימור פינגווין מלכותי

פינגווינים מלכותיים מסווגים כפגיעים על ידי הרשימה האדומה של מינים מאוימים בשנת 2000. הם נמצאים רק בקבוצת אי אחת ולכן אסון טבע או אנושי יכול להפחית מאוד את מספרם. נכון להיום יש בסך הכל 850,000 זוגות.