תמונות ועובדות של הזברי של גרווי

גרוויהזברה של גרווי (uus grevyi) ידועה גם בשם הזברה הקיסרית. בין שאר מיני הזברות, הוא הגדול ביותר במשפחתו. זברות אלו מצויות בעיקר ביערות אתיופיה וקניה. בניגוד לקרוביו האחרים, הוא גבוה ובעל פסים צרים יותר ואוזניים גדולות. בחלק מאזורי קניה, זברות הגרבי מתקיימות במקביל לזברות המישוריות. זו הייתה זברה זו במשפחת הזברות שהתגלתה על ידי האירופים ומאוחר יותר, ששימשה את הרומאים בקרקסים בימי קדם. העולם המערבי שכח לחלוטין את המין הזה עד המאה ה -17.

בין זברות הבר, הזברה של גרבי היא הגדולה מכולן. אורכו הכולל מכף רגל לזנב הוא 2.5-2.75 מ 'והוא גובה 4'7' עד 5'3 '(1.45 עד 1.60 מ'). משקלו הוא 350 עד 450 ק'ג. פסיו צמודים וצרים יותר, מתרחבים בצווארו ומשתרעים עד פרסותיו. אין פסים בבטנה ובאזור בסיס הזנב. הפסים הצרים יותר מקלים על ההסתרה והבריחה מהטורפים בטבע. האוזניים הגדולות חרוטיות ובצורה עגולה. הראש הגדול, הצר והארוך מעניק לו מראה דמוי פרד. רעמתו גבוהה אך זקופה ולתינוקות יש רעמה המשתרעת לאורך גבם.

בעבר, זברה של גרבי נמצאה ברוב קניה, סומליה ואתיופיה, אך כיום היא מתגוררת רק בצפון קניה ובחלקים מסוימים של אתיופיה, גם עם אוכלוסייה קטנה מאוד. מכיוון שזברה זו אינה זקוקה להרבה מים, היא ממלאת את הנישה האקולוגית שבין הזברה המישורית הדורשת יותר מים לבין התחת הבר האפריקאי העוקב אחר סגנון חיים צחיח. עם זאת, בעונות יבשות, הוא מחייב הרמות מושקות כדי למלא את הצורך במים. בעונות טיוטה ידוע שזברות אלה חופרות חורים באדמה כדי להגן על עצמן.

הזברות של גרווי הן חיות אוכלי עשב ובעיקר אוכלות עשבים. הם ניזונים גם משיחים, פירות, עלים, קליפות, ניצנים ושורשים. רוב זמנם מושקע באכילה (60 עד 80%) אך הדבר תלוי גם בזמינות המזון. בניגוד לבעלי חיים אוכלי עשב אחרים, הם יכולים לשרוד בתזונה פחות מזינה.

אם בהשוואה לתחת, הזברה של גרווי די דומה לה בהתנהגות ובסגנון החיים שלה. הזברות הללו מתגוררות גם בקבוצות קטנות כאשר רובן מבוגרים אך לזמן קצר מאוד. גברים בוגרים אוהבים לשוטט באופן יחידתי בטווח הטווח שלהם שנמשך עד 2 עד 12 ק'מ בלבד. הנקבה, שמסתובבת באזור זה, מזדווגת רק עם הזכר הכובש. כמו חמורי בר וזברות אחרות, גם זברות הגרבי נלחמות עם זכרים אחרים על שטח ונקבות.

אין תקופה קבועה להזדווגות. תקופת ההיריון שלהם נמשכת בין 350 ל -400 יום. מכיוון שילודים עוקבים אחר כל דבר מרגש, האימהות צריכות להיות זהירות במיוחד והן די אגרסיביות כלפי סוסות אחרות. מכיוון שהזברות של גרווי צריכות לחיות באזורים הצחיחים, הסייחים לא שותים מים כמעט שלושה חודשים, הם שורדים רק על ידי מציצת אמם.

תמונה של זברה של גרווי מאת ג'ף קובינה מקולומביה, מרילנד, מורשה תחת Creative Commons ייחוס-שיתוף זהה 2.0 כללי

מילות מפתח: פס

באילו גני חיות יש אותם?
אמן (הולנד)



הזברה של גרווי רשומה בסכנת הכחדה (EN), הנחשבת כמתמודדת עם סיכון גבוה מאוד להכחדה בטבע, ברשימה האדומה של IUCN למין מאיים

רועה גרמני חום מוצק
שמות לגריי
צעיר / תינוק של גרווי נקרא 'סייח'. הנקבות נקראות 'סוסה' וזכרים 'סוס סוס'. קבוצת גרווי נקראת 'מעבר, סנוור, הרמון, עדר או להט'.
מדינות
ג'יבוטי , אריתריאה , אֶתִיוֹפִּיָה , קניה ו סומליה
כמה עובדות על
הזברה של גרווי

משקל מבוגר : 384 ק'ג (844.8 ליברות)



אורך חיים מקסימלי : 31 שנים



בגרות נשים: 1278 יום

בגרות גברית: 1461 יום

הריון: 406 יום



גמילה: 259 יום

גודל המלט: 1

המלטות בשנה: 1



מרווח בין המלטות: 575 ימים

משקל בלידה : 40 ק'ג (88 ליברות)

מָקוֹר: גיל , מורשה תחת זֶרֶם יָשָׁר

בעלי חיים נוספים המתחילים ב- G.

גורים לערבב בוקסר ופיטבול למכירה