תמונות למור במבוק זהוב ועובדות

למור במבוק זהובלמור הזהב במבוק(Hapalemur aureus)ניתן למצוא רק ביערות הגשם של האי מדגסקר, שם הם חיים בקבוצות משפחתיות קטנות עם זכר אחד ונקבה אחת עד שתיים. יש לו משקל ממוצע של 1.2 עד 1.6 ק'ג. פחות או יותר, זה בגודל של חתול. למור הבמבוק המוזהב האופייני בעל אוזניים קצרות, מלאות בשיער. הפנים שלהם שחורות, הגבות צהובות בוהקות, ומה עם חלק תחתון צהוב עם תחתון כתום בהיר.

מטבעות טבעיים, הם גם נוחים על הקרקע. באשר הם (למעלה על העץ או על הקרקע), הם שורדים על במבוק: גבעולים, יורה, חלקים ויניני עלים, חלקי במבוק ענקיים, עשב במבוק.

עובדה מעניינת: למורי במבוק מוזהבים אוכלים כמחצית קילו במבוק מדי יום, המכיל פי 12 את כמות הציאניד הקטלנית לרוב בעלי החיים האחרים.

מילות מפתח: דמדומים , זָנָב

למור הזהב במבוק, למור הזהב מופיע ברשימה בסכנת הכחדה קריטית (CR), העומד בפני סיכון הכחדה גבוה ביותר בטבע, ברשימה האדומה של מינים מאוימים של IUCN.



אמריקן בולדוג מתאגרף פיטבול
שמות למור הבמבוק המוזהב
קבוצת למור במבוק זהובה מכונה 'חייל'.
מדינות
מדגסקר
בתי גידול למור במבוק זהוב
ביצות, ביצות, ביצות, גדרות, כבול , יַעַר , יער סובטרופי / טרופי טרופי ו שטחי ביצות (בפנים הארץ)
כמה עובדות על
למור במבוק זהוב

משקל מבוגר : 1.455 ק'ג (3.201 ק'ג)



גמילה: 135 יום

המלטות בשנה: 1



מרווח בין המלטות: 365 יום

מָקוֹר: גיל , מורשה תחת זֶרֶם יָשָׁר

בעלי חיים נוספים המתחילים ב- G.



תחש שיער חוט מצופה רך