פינגווין ג'נטו

מקור תמונה

הפינגווינים של ג'נטוהם ציפור השחייה התת-ימיית המהירה ביותר, ומגיעה למהירות של 36 ק'מ לשעה (22.3 מייל לשעה). פינגווינים של ג'נטו מקננים במושבות רבייה גדולות ורועשות הסמוכות לחופי חול או רעפים בלמעלה מ -80 מקומות ברחבי איי פוקלנד. ישנם כ -300,000 זוגות רבייה באיים.

הפינגווין ג'נטומזוהה בקלות על ידי הפס הלבן הרחב שחוצה את ראשי ראשיהם מעין אחת לשנייה. לפינגווינים של ג'נטו יש מקור כתום בהיר מאוד. לגוזלים יש גב אפור עם חזיתות לבנות. פינגוויני ג'נטו בוגרים מגיעים לגובה של 75 עד 90 סנטימטרים. פינגווינים של ג'נטו הם החברים הגדולים במשפחה הנוקשת.





לזכרים משקל מרבי של כ -8 קילוגרמים ממש לפני ההמסה ומשקל מינימלי של כ -5.5 קילוגרם רגע לפני ההמסה. אצל נקבות המשקל המקסימלי הוא 7.5 קילוגרם ממש לפני ההליכה, אולם משקלן יורד מתחת ל -5 קילוגרמים כאשר שומרים על האפרוחים בקן. הפינגווינים של ג'נטו הם המינים הבהירים ביותר של הפינגווין.

תערובת פודל וצ'יוואווה

דיאטת פינגווין של ג'נטו

פינגוויני ג'נטו הם מאכילים אופורטוניסטים, וידוע כי סביב פוקלנד לוקחים פרופורציות שוות בערך של דגים, סרטנים ודיונונים. פינגווינים של ג'נטו חיים בעיקר על סרטנים כמו קריל, כאשר הדגים מהווים כ- 15% בלבד מהתזונה.



התנהגות פנטווין של ג'נטו

פינגווינים בוגרים של ג'נטו מבוגרים יוצאים רק כ- 24 ק'מ מהמושבה בחיפוש אחר מזון לגוזלים שלהם. בממוצע הם צוללים עמוק יותר מ פינגווינים של סנטר ו פינגווינים של אדלי כדי למנוע תחרות. בניגוד לפינגווינים אחרים, כמו Adelies , פינגווינים של ג'נטו יכולים להטיל מצמד ביצים חלופי אם הם מאבדים את המצמד המקורי.

רבייה של פינגווין של ג'נטו

בספטמבר או באוקטובר, גנטו פינגווינים מטילים בדרך כלל שתי ביצים בהפרש של שלושה ימים זה מזה. הביצה השנייה לרוב קטנה מהראשונה. שתי הביציות נשמרות בקנאות על ידי ההורים עד לבקיעתן כעבור 5 שבועות.

הישרדות הגוזלים תלויה לרוב בזמינות המזון ובהיעדר טורפים. אם במחסור במזון, ההורים יאכילו את החזקים מבין שני הגוזלים המקריבים את החלש.



הגוזלים שוהים בקן כחודש ובאותו זמן הם יוצרים קבוצות פעוטונים או 'צרכים', בזמן שהוריהם צדים אחר אוכל. לאחר כשלושה חודשים (בדרך כלל בינואר) הגוזלים מגדלים את נוצותיהם הבוגרות ומסוגלים לצאת לבד.

טורפי פינגווין של ג'נטו

ביצי פינגווין של ג'נטו נלקחות על ידי סקואות (עופות ים ממשפחת Stercorariidae). פינגווינים צעירים נטרפים על ידי פחיות נדן, קראקרות (בזים), שחפים של אצות ים, עצי ענק וחתולי בר, ​​בעוד ציפורים מבוגרות יותר נלקחות על ידי כלבי ים נמר. לעתים קרובות משטחים קנים על ידי כלבי ים של פילים אדישים כשהם מסתובבים במושבות.

שימור פינגווינים של ג'נטו

ההערכה היא כי למעלה מ -250,000 זוגות של פינגוויני ג'נטו הם רשומים בסיכון נמוך יותר - כמעט מאוים על ידי הרשימה האדומה של IUCN בשנת 2000.