ציפור גן העדן הכחולה

ציפור גן העדן הכחולה היא אנדמית בפפואה גינאה החדשה. הוא מופץ ליערות הרים בדרום מזרח גינאה החדשה. ITIS מזהה תת-מין אחד בלבד, אך תארו תת-מינים נוספים מרגריטה ואמפלה.

ציפור גן העדן הכחולה מסווגת כ- Vulnerable (VU), הנחשבת לסכנת הכחדה גבוהה בטבע.



ציפור גן העדן הכחולה רשומה כפגיעה עקב אובדן בתי גידול. חברות גינאה החדשה משתמשות לעתים קרובות בצבעי גן עדן בלבושן ובטקסיהם, והפלומות היו פופולריות באירופה במאות האחרונות כקישוט למפעלת נשים. ציד אחר פלומות והרס בתי גידול הפחית מינים מסוימים למעמד בסכנת הכחדה; הרס בתי גידול עקב כריתת יערות הוא כעת האיום השולט. יותר



ציפור גן העדן הכחולה, Paradisaea rudolphi, היא ציפור גן עדן שחורה בגודל בינוני, באורך של כ- 30 ס'מ, עם ציפורן כחלחל-לבן, קשתית חומה כהה, רגליים אפורות, טבעת עיניים לבנה שבורה וכחול בהיר כנפיים. הזכר מעוטר בצבעי אגף כחול סגול וקינמון ושתי נוצות זנב ארוכות דמויות סרט. לנקבה יש חום ערמונים למטה. ציפור גן העדן הכחולה היא אנדמית בפפואה גינאה החדשה. הוא מופץ ליערות הרים בדרום מזרח גינאה החדשה. יותר

אנדמית לפפואה גינאה החדשה, ציפור גן העדן הכחולה נמצאת ממזרח לטווחי המרכז (1). צפו במפת תפוצה למין זה במרכז המעקב העולמי לשימור UNEP. בית גידול - מאכלס יער לח טרופי וסובטרופי (2), בדרך כלל בין 1,400 ל -1,800 מטר מעל פני הים (1). ביולוגיה - ציפורי גן עדן משתמשות בפלומה המרהיבה שלהן בתצוגות כדי למשוך בני זוג (4). יותר



ציפור גן העדן הכחולה התגלה על ידי קרל הונשטיין בשנת 1884. השם המדעי מנציח את נסיך הכתר הרע רודולף מאוסטריה. עקב אובדן מתמשך של בתי גידול, טווח מוגבל, גודל אוכלוסייה קטן וציד באזורים מסוימים אחר פלזומיה היקרים ביותר, הציפור הכחולה-גן העדן הנדירה מסווגת כפגיעה ברשימה האדומה של IUCN של מינים מאוימים. הוא רשום בנספח II ל- CITES. קרא עוד בוויקיפדיה ערך זה הוא מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה שתרמה המשתמש. יותר