תמונות ועובדי למור צמרני

אוואהיהאווחי המזרחי (אווחי לניגר) הוא למור צמר שחי על מדגסקר. משקלם נע בין 600 - 1300 גרם ויכול להגיע לאורכים שבין 30 ל 45 ס'מ. הם שייכים למשפחהIndriidae, הכולל גם את אינדרי . האווחי המזרחי דומה לאינדי בהתנהגות האכלה, שניהם אוכליםלהב העלה, לא האמצע או עלי הכותרת. הם חיים באותם אזורים. זה אפשרי בגלל ההבדל בזמני הפעילות, האוואהי המזרחי הוא לילי ואילו האינדי הוא יומי. אווהים מזדווגים לכל החיים, נשארים אחד עם השני ומגדלים את צעיריהם כמשפחה. אבהים חיים בעצים. כשעל הקרקע אווהים עומדים זקופים ונעים עם הידיים באוויר בדיוק כמו סיפאקות.

תמונה מהספר 'לוח IX. אלפרד גרנדידייר (1875-1921) בתוך: היסטוריה פיזית, טבעית ופוליטית של מדגסקר. כרך XX. 1892, פריז: Hachette et Cie. '



מילות מפתח: לֵילִי , זָנָב , נֶטוֹ , חום



הלמורי אוואהי, הלמור המזרחי המזרחי, האינדריס הצמרני, הלמור הצמרני מופיע ברשימה הקרובה בסכנת הכחדה (LR / nt), קרוב לזכאות או עשוי להעפיל לקטגוריה מאוימת בעתיד הקרוב, ברשימה האדומה של מינים מאוימים ב- IUCN.

שמות למורה האווחי או הצמר
קבוצת למורים אוואהית או צמרית נקראת 'חייל'.
מדינות
מדגסקר
בתי גידול למורי צמר
יַעַר ו יער סובטרופי / טרופי טרופי

בעלי חיים נוספים המתחילים ב- A.